Как да почистим бижутата си от неръждаема стомана?

06.11.2022 23:20:58

Как да почистим бижутата си от неръждаема стомана?

Бижутата от неръждаема стомана са изключително здрави и издръжливи. Основната формула на тези мъжки бижута е стоманена сплав, която съдържа малко хром. Полираната неръждаема стомана е привлекателна за окото и затова се използва за изработка на бижута.

Бижутата, изработени от неръждаема стомана, се носят от хора от всички сфери на живота по целия свят. Те са привлекателни както за млади, така и за възрастни хора. Точно това целим и в ICEDOUT - да предлагаме мъжки бижута, които ще подхождат на всеки един стил и визия! В тази статия ще ви предложим няколко начина, чрез които ще можете да почистите вашите мъжки бижута от неръждаема стомана, без да им навредите. Преди тези начини обаче, ще разгледаме няколко теми относо 316L неръждаемата стомана.

Ако се интересувате само от това как да почистите вашите бижута от неръждаема стомана, може да натиснете ТУК. Този линк ще ви отведе до секцията от статията ни със съвети за почистване на бижута.

Защо си струва да си купим бижу от неръждаема стомана?

Чудите ли се защо бижутата от неръждаема стомана са толкова популярни? Ако вече сте си купували продукт от ICEDOUT, вероятно е вече да сте наясно с някои от причините. Ако не, ето някои от основните предимства на бижутата от неръждаема стомана:

Тя е изключително издръжлива

Неръждаемата стомана като материал е известна със своята здравина и издръжливост. Тези атрибути се пренасят директно върху бижутата, изработени от нея.

Вашите бижута от неръждаема стомана ще запазят външния си вид дълго време, без да се деформират, надраскат или счупят лесно, както другите метали. И все пак, що се отнася до външния вид, бижутата от неръждаема стомана вероятно ще запазят блясъка си за дълго. Това се дължи на способността на неръждаемата стомана да издържат на корозия и дори абразия. 

Някои значими характеристики на нашите мъжки бижута от неръждаема стомана са:

1. Добър външен вид

Нашите мъужки бижута от неръждаема стомана са привлекателни за очите. Лесно можете да ги объркате за сребърни бижута. Ако искате бижу, което ще подчертае външния ви вид, неръждаемата стомана определено ще свърши работата.

2. Лесни за почистване и поддръжка

Здравината и устойчивостта на корозия означава, че няма да имате поводи за притеснение, когато става въпрос за поддръжка на бижутата от неръждаема стомана. Както сами ще разберете от тази статия, бижутата от неръждаема стомана се почистват доста лесно.

3. Устойчиви на ръжда и обезцветяване

Бижутата от неръждаема стомана са устойчиви на много фактори, които могат да повлияят на външния им вид, като например ръжда. Както може би знаете, нашите бижута са устойчиви на топлина, вода, пот и дори корозия! Това означава, че можете съвсем спокойно можете да се къпете с тях както в басейн или под душа, така и в морето! Това ги прави идеалните мъжки аксесоари за летния сезон.

Потъмнява ли неръждаемата стомана?

Когато става въпрос за почистване на бижута от неръждаема стомана, първото нещо, което най-вероятно бихте се запитали е дали този тип метал се зацапва или се обезцветява.

Факт е, че всички бижута от неръждаема стомана ще потъмнеят, ще се оцветят и дори могат да ръждясат, ако са изложени на неблагоприятни условия. Ето защо почистването е важен аспект от поддържането на сребристия вид на бижутата от неръждаема стомана.

Тъй като има различни степени на неръждаема стомана, които се използват за направата на бижута, не трябва да очаквате те да потъмняват или дори да корозират на същото ниво. Някои корозират по-бързо от други. В този аспект, искаме да споменем отново, че всички мъжки бижута на ICEDOUT са направени от 316L premium неръждаема стомана. Това е най-високият клас неръждаема стомана, която се използва за изработката на бижута, така че може да сте сигурни в тяхното качество. Разбира се, не трябва да пренебрегвате почистването на тези бижута, тъй като то до голяма степен допринася за блясъка им!

Съвети за почистване на бижута от неръждаема стомана

Независимо дали става дума за мръсотия, прах или дори петна, ето някои от доказаните техники и съвети за почистване на бижута от неръждаема стомана.

1. Използване на сапун и вода за почистване на бижута от неръждаема стомана

Тази техника за почистване на бижута от неръждаема стомана включва използването на прости решения, които са лесно достъпни.

Процедурате за почистване е:

  • Загрейте малко вода, докато се затопли, след което напълнете две купи
  • Добавете 3 капки течен сапун в първата купа с вода
  • Потопете част от мека кърпа в купата, съдържаща сапунена вода
  • Внимателно разтрийте кърпата в бижутата
  • Използвайте четка за зъби с мек косъм, за да изтъркате излишната мръсотия и петна от вашите бижута
  • След като се уверите, че бижуто е чисто, потопете го във втората купа, който съдържа чиста вода, за да го изплакнете хубаво
  • Забършете останалата вода с парче суха кърпа
  • [ПО ЖЕЛАНИЕ] Полирайте бижуто със специална кърпа за полиране на бижута

Снимката е собственост на на Jill Heyer.

Не накисвайте бижуто в сапунената вода, тъй като това може да окаже отрицателно въздействие върху покритието от неръждаема стомана.

2. Почистете бижутата си с помощта на сода за хляб и вода

Това е още един метод за почистване, който отнема минимални усилия и може да бъде извършен, чрез подръчни материали.

Процедурате за почистване е:

  • Комбинирайте 1 супена лъжица сода за хляб с 1/2 супена лъжица вода и разбъркайте, докато не се образува гъста паста.
  • Потопете четка за зъби в пастата. Уверете се, че четката за зъби има мек косъм. Четката за зъби ще може да отстранява остатъци. Можете да използвате клечка за зъби, за да премахнете останалата скрита мръсотия.
  • Изтъркайте нежно бижутата с помощта на четката за зъби, по която има паста.
  • Изплакнете бижутата с чиста топла вода
  • Избършете бижуто внимателно с мека кърпа, докато изсъхне.
  • [ПО ЖЕЛАНИЕ] Полирайте артикула с помощта на кърпа за полиране на бижута

3. Използвайте паста за зъби

Щом пастата за зъби оставя зъбите ви искрящо чисти, тогава ще може да направи същото и с вашите бижута от неръждаема стомана. Препоръчително е да използвате бяла паста за зъби, която не съдържа силициев диоксид.

Паста за зъби, която съдържа избелващ агент, може да има корозивен ефект върху бижутата от неръждаема стомана.

Изпълнете следните стъпки за почистване на бижута от неръждаема стомана:

  • Потопете дълбоко краят на мека кърпа в топла вода, така че да стане влажна
  • Изстискайте малко количество паста за зъби върху тази влажна част от кърпата
  • Натрийте пастата върху бижутата си
  • Изстискайте пастата за зъби от четка за зъби с мек косъм, след което я разтрийте върху бижутата
  • Изплакнете бижутата с топла вода и ги подсушете внимателно с кърпа
  • [ПО ЖЕЛАНИЕ] Полирайте бижутата с помощта на кърпата за полиране на бижута

Снимката е собственост на Bruno /Germany 

4. Използвайте оцет за почистване на бижута от неръждаема стомана

Ето още едно домашно решение, което лесно може да направи вашите мъжки бижута от неръждамеа стомана блестящи и изскрящи.

Нещото при белия оцет е гъвкавостта. Той е способен да почиства всички видове метали без усилие и неръждаемата стомана не е изключение.

Оцетът е и естествен дезинфектант. Може да убие бактериите, които може да съществуват върху вашето скъпоценно мъжко бижу.

За да създадете почистващ оцетен разтвор, ще ви трябва 1 чаша топла вода и 1 чаша бял оцет. Разбъркайте ги старателно, след което ги изсипете в бутилка със спрей. Ще ви трябва и мека кърпа.

Напръскайте сместа върху тази мека кърпа, след което внимателно избършете бижутата си, докато не бъдат достатъчно чисти. По този начин, освен че ще почистите вашите бижута, също така и ще ги дезинфекцирате.

Като алтернатива можете да смесите съставките в купа, след което оставете бижуто да се утаи в купата за няколко минути, преди да го забършете внимателно с кърпата.

Как да съхранявате вашите бижута от неръждаема стомана

Без значение колко добри сте в почистването на вашите бижута от неръждаема стомана или колко ефективен е самият метод за почистване, който сте използвали, това няма да има значение, ако не внимавате как съхранявате бижутата си.

Едно добре съхранявано бижу от неръждаема стомана ще запази елегантния си вид толкова дълго, колкото желаете. Трябва да съхранявате вашите бижута в затворена кутия, където ще бъдат защитени от прах, влага и други разрушителни елементи. Хубаво е вътрешността на кутията да бъде от мек плат.

Уверете се, че вашите бижута от неръждаема стомана не влизат в пряк контакт с други метали или дори минерали като скъпоценни камъни, тъй като те могат да ги корозират.

Заключение

Защо да се занимавате да ходите при бижутер, за да почисти вашите бижута, когато имате тези лесни решения в домашни условия? Както можете да видите, не е нужно да сте експерт в почистване на бижута от неръждаема стомана, за да приложите някое от тези решения.

Единственият съвет за безопасност, който можем да ви дадем, е да внимавате със съставките, които използвате в почистващия разтвор. Уверяваме ви, че ако използвате някой от показаните методи в тази статия, няма от какво да се притеснявате! Ако искате да разберете повече за нашите мъжки бижута, съветваме ви да разгледате обстойно нашата Блог секция.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мъжка мода - Какво трябва да знаем?

Мъжка мода - Какво трябва да знаем?

Как да почистим бижутата си от неръждаема стомана?

Как да почистим бижутата си от неръждаема стомана?

Имате бижута от неръждаема стомана, но не знаете как да се грижите правилно за тях? В тази статия ще разберете как да почистите вашите бижута правилно. Имате бижута от неръждаема стомана, но не знаете как да се грижите правилно за тях? В тази статия ще разберете как да почистите вашите бижута правилно. 2024-03-29T07:39:07+02:00 Как да почистим бижутата си от неръждаема стомана?

<p class="text-alignjustify">Бижутата от неръждаема стомана са изключително здрави и издръжливи. Основната формула на тези мъжки бижута е стоманена сплав, която съдържа малко хром. Полираната неръждаема стомана е привлекателна за окото и затова се използва за изработка на бижута.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/23301/files/image/na-bizuta-ot-nerazdaema-stomana.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify">Бижутата, изработени от неръждаема стомана, се носят от хора от всички сфери на живота по целия свят. Те са привлекателни както за млади, така и за възрастни хора. Точно това целим и в ICEDOUT - да предлагаме мъжки бижута, които ще подхождат на всеки един стил и визия! В тази статия ще ви предложим няколко начина, чрез които ще можете да почистите вашите мъжки бижута от неръждаема стомана, без да им навредите. Преди тези начини обаче, ще разгледаме няколко теми относо 316L неръждаемата стомана.</p> <p class="text-alignjustify">Ако се интересувате само от това как да почистите вашите бижута от неръждаема стомана, може да натиснете <a href="#h60sla5uxty41upi0hbo6ekr21o5krum"><strong>ТУК</strong></a>. Този линк ще ви отведе до секцията от статията ни със съвети за почистване на бижута.</p> <h2 class="text-alignjustify">Защо си струва да си купим бижу от неръждаема стомана?</h2> <p class="text-alignjustify">Чудите ли се защо бижутата от неръждаема стомана са толкова популярни? Ако вече сте си купували продукт от <a href="https://icedout.bg/"><strong>ICEDOUT</strong></a>, вероятно е вече да сте наясно с някои от причините. Ако не, ето някои от основните предимства на бижутата от неръждаема стомана:</p> <h3 class="text-alignjustify">Тя е изключително издръжлива</h3> <p class="text-alignjustify">Неръждаемата стомана като материал е известна със своята здравина и издръжливост. Тези атрибути се пренасят директно върху бижутата, изработени от нея.</p> <p class="text-alignjustify">Вашите бижута от неръждаема стомана ще запазят външния си вид дълго време, без да се деформират, надраскат или счупят лесно, както другите метали. И все пак, що се отнася до външния вид, бижутата от неръждаема стомана вероятно ще запазят блясъка си за дълго. Това се дължи на способността на неръждаемата стомана да издържат на корозия и дори абразия.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">Някои значими характеристики на нашите мъжки бижута от неръждаема стомана са:</p> <h4 class="text-alignjustify"><strong>1. Добър външен вид</strong></h4> <p class="text-alignjustify">Нашите мъужки бижута от неръждаема стомана са привлекателни за очите. Лесно можете да ги объркате за сребърни бижута. Ако искате бижу, което ще подчертае външния ви вид, неръждаемата стомана определено ще свърши работата.</p> <h4 class="text-alignjustify">2. Лесни за почистване и поддръжка</h4> <p class="text-alignjustify">Здравината и устойчивостта на корозия означава, че няма да имате поводи за притеснение, когато става въпрос за поддръжка на бижутата от неръждаема стомана. Както сами ще разберете от тази статия, бижутата от неръждаема стомана се почистват доста лесно.</p> <h4 class="text-alignjustify">3. Устойчиви на ръжда и обезцветяване</h4> <p class="text-alignjustify">Бижутата от неръждаема стомана са устойчиви на много фактори, които могат да повлияят на външния им вид, като например ръжда. Както може би знаете, нашите бижута са устойчиви на топлина, вода, пот и дори корозия! Това означава, че можете съвсем спокойно можете да се къпете с тях както в басейн или под душа, така и в морето! Това ги прави идеалните мъжки аксесоари за летния сезон.</p> <h2 class="text-alignjustify">Потъмнява ли неръждаемата стомана?</h2> <p class="text-alignjustify">Когато става въпрос за почистване на бижута от неръждаема стомана, първото нещо, което най-вероятно бихте се запитали е дали този тип метал се зацапва или се обезцветява.</p> <p class="text-alignjustify">Факт е, че всички бижута от неръждаема стомана ще потъмнеят, ще се оцветят и дори могат да ръждясат, ако са изложени на неблагоприятни условия. Ето защо почистването е важен аспект от поддържането на сребристия вид на бижутата от неръждаема стомана.</p> <p class="text-alignjustify">Тъй като има различни степени на неръждаема стомана, които се използват за направата на бижута, не трябва да очаквате те да потъмняват или дори да корозират на същото ниво. Някои корозират по-бързо от други. В този аспект, искаме да споменем отново, че всички мъжки бижута на ICEDOUT са направени от 316L premium неръждаема стомана. Това е най-високият клас неръждаема стомана, която се използва за изработката на бижута, така че може да сте сигурни в тяхното качество. Разбира се, не трябва да пренебрегвате почистването на тези бижута, тъй като то до голяма степен допринася за блясъка им!</p> <h2 class="text-alignjustify" id="h60sla5uxty41upi0hbo6ekr21o5krum">Съвети за почистване на бижута от неръждаема стомана</h2> <p class="text-alignjustify">Независимо дали става дума за мръсотия, прах или дори петна, ето някои от доказаните техники и съвети за почистване на бижута от неръждаема стомана.</p> <h3 class="text-alignjustify">1. Използване на сапун и вода за почистване на бижута от неръждаема стомана</h3> <p class="text-alignjustify">Тази техника за почистване на бижута от неръждаема стомана включва използването на прости решения, които са лесно достъпни.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Процедурате за почистване е:</strong></p> <ul> <li class="text-alignjustify">Загрейте малко вода, докато се затопли, след което напълнете две купи</li> <li class="text-alignjustify">Добавете 3 капки течен сапун в първата купа с вода</li> <li class="text-alignjustify">Потопете част от мека кърпа в купата, съдържаща сапунена вода</li> <li class="text-alignjustify">Внимателно разтрийте кърпата в бижутата</li> <li class="text-alignjustify">Използвайте четка за зъби с мек косъм, за да изтъркате излишната мръсотия и петна от вашите бижута</li> <li class="text-alignjustify">След като се уверите, че бижуто е чисто, потопете го във втората купа, който съдържа чиста вода, за да го изплакнете хубаво</li> <li class="text-alignjustify">Забършете останалата вода с парче суха кърпа</li> <li class="text-alignjustify">[ПО ЖЕЛАНИЕ] Полирайте бижуто със специална кърпа за полиране на бижута</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/23301/files/image/na-bizuta-ot-nerazdaema-stomana-sas-sapun.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 10pt;"><em>Снимката е собственост на на&nbsp;<a href="https://pixabay.com/bg/users/heyerlein-194792/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3123468">Jill Heyer.</a></em></span></p> <p class="text-alignjustify">Не накисвайте бижуто в сапунената вода, тъй като това може да окаже отрицателно въздействие върху покритието от неръждаема стомана.</p> <h3 class="text-alignjustify">2. Почистете бижутата си с помощта на сода за хляб и вода</h3> <p class="text-alignjustify">Това е още един метод за почистване, който отнема минимални усилия и може да бъде извършен, чрез подръчни материали.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Процедурате за почистване е:</strong></p> <ul class="text-alignjustify"> <li>Комбинирайте 1 супена лъжица сода за хляб с 1/2 супена лъжица вода и разбъркайте, докато не се образува гъста паста.</li> <li>Потопете четка за зъби в пастата. Уверете се, че четката за зъби има мек косъм. Четката за зъби ще може да отстранява остатъци. Можете да използвате клечка за зъби, за да премахнете останалата скрита мръсотия.</li> <li>Изтъркайте нежно бижутата с помощта на четката за зъби, по която има паста.</li> <li>Изплакнете бижутата с чиста топла вода</li> <li>Избършете бижуто внимателно с мека кърпа, докато изсъхне.</li> <li>[ПО ЖЕЛАНИЕ] Полирайте артикула с помощта на кърпа за полиране на бижута</li> </ul> <h3 class="text-alignjustify">3. Използвайте паста за зъби</h3> <p class="text-alignjustify">Щом пастата за зъби оставя зъбите ви искрящо чисти, тогава ще може да направи същото и с вашите бижута от неръждаема стомана. Препоръчително е да използвате бяла паста за зъби, която не съдържа силициев диоксид.</p> <p class="text-alignjustify">Паста за зъби, която съдържа избелващ агент, може да има корозивен ефект върху бижутата от неръждаема стомана.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Изпълнете следните стъпки за почистване на бижута от неръждаема стомана:</strong></p> <ul> <li>Потопете дълбоко краят на мека кърпа в топла вода, така че да стане влажна</li> <li>Изстискайте малко количество паста за зъби върху тази влажна част от кърпата</li> <li>Натрийте пастата върху бижутата си</li> <li>Изстискайте пастата за зъби от четка за зъби с мек косъм, след което я разтрийте върху бижутата</li> <li>Изплакнете бижутата с топла вода и ги подсушете внимателно с кърпа</li> <li>[ПО ЖЕЛАНИЕ] Полирайте бижутата с помощта на кърпата за полиране на бижута</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/23301/files/image/za-zabi-e-idealen-metod-za-pocistvane-na-bizuta-ot-nerazdaema-stomana.jpg" class="aligncenter" /></p> <p><span style="font-size: 10pt;"><em>Снимката е собственост на&nbsp;<a href="https://pixabay.com/bg/users/bru-no-1161770/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3067570">Bruno /Germany</a>&nbsp;</em></span></p> <h3 class="text-alignjustify">4. Използвайте оцет за почистване на бижута от неръждаема стомана</h3> <p class="text-alignjustify">Ето още едно домашно решение, което лесно може да направи вашите мъжки бижута от неръждамеа стомана блестящи и изскрящи.</p> <p class="text-alignjustify">Нещото при белия оцет е гъвкавостта. Той е способен да почиства всички видове метали без усилие и неръждаемата стомана не е изключение.</p> <p class="text-alignjustify">Оцетът е и естествен дезинфектант. Може да убие бактериите, които може да съществуват върху вашето скъпоценно мъжко бижу.</p> <p class="text-alignjustify">За да създадете почистващ оцетен разтвор, ще ви трябва <em>1 чаша топла вода</em> и <em>1 чаша бял оцет</em>. Разбъркайте ги старателно, след което ги изсипете в бутилка със спрей. Ще ви трябва и <em>мека кърпа</em>.</p> <p class="text-alignjustify">Напръскайте сместа върху тази мека кърпа, след което внимателно избършете бижутата си, докато не бъдат достатъчно чисти. По този начин, освен че ще почистите вашите бижута, също така и ще ги дезинфекцирате.</p> <p class="text-alignjustify">Като алтернатива можете да смесите съставките в купа, след което оставете бижуто да се утаи в купата за няколко минути, преди да го забършете внимателно с кърпата.</p> <h2 class="text-alignjustify">Как да съхранявате вашите бижута от неръждаема стомана</h2> <p class="text-alignjustify">Без значение колко добри сте в почистването на вашите бижута от неръждаема стомана или колко ефективен е самият метод за почистване, който сте използвали, това няма да има значение, ако не внимавате как съхранявате бижутата си.</p> <p class="text-alignjustify">Едно добре съхранявано бижу от неръждаема стомана ще запази елегантния си вид толкова дълго, колкото желаете.&nbsp;Трябва да съхранявате вашите бижута в затворена кутия, където ще бъдат защитени от прах, влага и други разрушителни елементи. Хубаво е вътрешността на кутията да бъде от мек плат.</p> <p class="text-alignjustify">Уверете се, че вашите бижута от неръждаема стомана не влизат в пряк контакт с други метали или дори минерали като скъпоценни камъни, тъй като те могат да ги корозират.</p> <h2 class="text-alignjustify">Заключение</h2> <p class="text-alignjustify">Защо да се занимавате да ходите при бижутер, за да почисти вашите бижута, когато имате тези лесни решения в домашни условия? Както можете да видите, не е нужно да сте експерт в почистване на бижута от неръждаема стомана, за да приложите някое от тези решения.</p> <p class="text-alignjustify">Единственият съвет за безопасност, който можем да ви дадем, е да внимавате със съставките, които използвате в почистващия разтвор. Уверяваме ви, че ако използвате някой от показаните методи в тази статия, няма от какво да се притеснявате! Ако искате да разберете повече за нашите мъжки бижута, съветваме ви да разгледате обстойно нашата <a href="https://icedout.bg/blog"><strong>Блог секция</strong></a>.</p>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки